Pa sad to zavisi od regije do regije.
Uzevši u obzir da su kanarinci jako poskupili u Splitu, u Zoo radnji su čak postigli 280 kn (38 eura) običan lipokrom ili bakreni, ženki sad kad je parenje uopće nema, a ako se pojavi koja, bude 200 kn (27 eura), pa više ne zna čovjek šta da kaže.
Zoo radnje "deru" svoje cjene, uzgajivači su znatno jeftiniji.
Kod njih je kanarinac osrednje kvalitete još uvjek oko 150 kn (oko 20 eura), a ženkica - kad mlade dođu u prodaju- 100 kn (14 eura).
Češljugari s pravim prstenom idu od 400 kn (55 eura) pa NAVIŠE, oni uopće nemaju gornju granicu cjene! Šta bolja pjesma, cjena je veća.
Spominjao sam to na onom forumu, jedan je tićar dao auto za grdelina u Splitu, to se pričalo po gradu godinama.
Baštardi su od 350 kn (48 eura) pa većinom ne preko 600 kn (82 eura), samo neki ekstra lijepi lijepe pjesme idu na tu najveću cjenu.
E sad kad sam ti rekao kakva je situacija, da ti kažem u vezi mene.
Prvenstveno gledam rodbinu i prijatelje opskrbit pticama, dati im besplatno, a već bogme jesam.
Zato šta tako imam u njih ptice koje posudim kad je doba parenja.
U nekoga jedno, u nekoga drugo, i kad zatreba, uzmem je na par mjeseci i vratim.
Dalje dajem prednost trampi, znači roba za robu.
Ja tebi pticu, ti meni krletke, hranu, drugu pticu, ili obrnuto.
Šta se tiče novca, ne znam, najviše bi platio pticu 300-400 kn (41-54 eura) i to nekog mužjaka šta stvarno odlično pjeva.
Kad prodajem osrednje ptice, stavio bi osrednju cjenu, a neke baš ono najbolje, šta ja znam, možda toliko koliko bi i najviše platio pticu (300-400 kn (41-54 eura)).
U nekim mjestima su ptice vrlo jeftine jer nema tolike potražnje, u nekima jako skupe, pogotovo koje dobiju bodove sa izložbe.