pre sezone parenja, drzi zenke u volijerama koje imaju visinu i duzinu, visina barem 2 metra i duzina isto, sirina ne mora, moze jedan metar. stavi samo 6 stajalica, po 2 u tri nivoa na krajevima volijere. da bi imale ogroman prostor za letenje.
u takvoj volijeri ptica ce imati odlicno kretanje i bice dosta zdrava, redovno daj povrce i jabuke. dodaj vitamine u danu jednom nedeljno u danu kada ne dajes nista od salata ili jabuke.
redovno neka imaju pesak, ali obavezno i minerale, ono tipa morski plodovi, skoljke i ostalo. jajcanu hranu jednom u dve nedelje, zimi jednom nedeljno po malo samo.
obavezno u avanu utucaj koru od jajeta i to daj pre nego nego sto ocekujes jaja od kanarinke, na dva dana pre nego sto ocekujes, prestani s tim, mozes i ranije da prestanes, 5-6-7- dana.
prostorija neka je oko 8-10 stepeni.
ovo ja nista ne izmisljam i ne filozofiram, samo pisem kako sam ja postupio i bilo je sve u redu, iako je meni to bila prva zima sa kanarincima.
ove savete sam ja dobio na forumu od nasih prijatelja i kolega, i takodje od nekoliko kolega koje poznajem live.