Marsel Admin
Broj postova : 104 Age : 32 Lokacija : Strahoninec, Međimurje Registration date : 10.02.2008
| Naslov: Vicevi sub tra 19, 2008 12:19 pm | |
| Smijeh sve liječi pa da se svi nasmijem:
Dođe Mujo kući navečer pijan k'o letva, i zavuče se pored Fate koja je već spavala. Kad se probudio vidio je čudnog čovjeka kako stoji pored kreveta noseći dugu bijelu haljinu. * Tko si ti? - upita Mujo. * Ja sam Sveti Petar! * Jel' to znači da sam ja mrtav? * Da! * Ali, imam još toliko razloga za život, nisam se oprostio od porodice... Moraš me poslati nazad i to odmah. * Možeš se reinkarnirati, ali postoji kvaka. Mogu te poslati nazad ali samo kao psa ili kao kokoš. * Onda bolje kao kokoš pošto znam da ima farma odmah blizu moje kuće. Sv. Petar pljesne rukama, pojavi se svijetlost i Mujo se nađe prekriven perjem kako kljuca okolo po dvorištu. Dođe pijetao do njega i pita Muju: * Šta, znači, ti si nova ovdje, jel' uživaš prvi dan ovdje? * Da, super je, ali imam čudan osjećaj iznutra - kao da ću eksplodirati. * Ma nije to ništa. Nemoj mi reći da nikad nisi snjela jaje? Ako nisi, samo se opusti i pusti da sve ide svojim tokom. I Mujo se opusti i posle par trenutaka izleti jaje. I obuzme Muju milina jer je po prvi put osjetio majčinstvo. Kad je snjeo drugo jaje, obuzeo ga val emocija i znao je da je reinkarnacija u kokoš nešto najbolje u životu što mu se moglo desiti... Ikada!!! Osjećaj je bio fenomenalan i taman kad je htio da snese i treće jaje osjeti udarac u potiljak i čuje Fatu kako viče: * Probudi se, pi*** ti materina pijana, sereš po krevetu... | |
|
Marsel Admin
Broj postova : 104 Age : 32 Lokacija : Strahoninec, Međimurje Registration date : 10.02.2008
| Naslov: Re: Vicevi sub tra 19, 2008 12:20 pm | |
| Slovenac bi zezao Muju pa krenuo s pitalicama: Slovenac: - "Što radi žena kad dobije jabuku?" Mujo: - "Huh??" Slovenac: - "Napravi kolač od jabuke!" Gleda ga Mujo: - "A znaš li ti što radi žena kad dobije šljivu?" Slovenac: - "Huh?!" Mujo: - "Sve jarane; SVE!" | |
|
pile Početnik
Broj postova : 55 Registration date : 14.02.2008
| Naslov: Re: Vicevi sub svi 10, 2008 2:58 am | |
| | |
|