| Najrjeđa ptica koju ste vidjeli | |
|
+5heky prevrtač ACO TRAGOPAN Marsel 9 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Marsel Admin
Broj postova : 104 Age : 32 Lokacija : Strahoninec, Međimurje Registration date : 10.02.2008
| Naslov: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli čet vel 28, 2008 5:35 pm | |
| Izjasnite se: - koju ste najrjeđu, najegzotičniju ili vama najzanimljiviju vrstu do sada vidjeli?
Ja sam vidio plavetnu sjenicu, to nije i tako rijetko ali ato meni je jako zanimljiva... | |
|
| |
TRAGOPAN Početnik
Broj postova : 53 Registration date : 12.02.2008
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli pet vel 29, 2008 12:25 am | |
| - Admin je napisao/la:
- Izjasnite se:
- koju ste najrjeđu, najegzotičniju ili vama najzanimljiviju vrstu do sada vidjeli?
Ja sam vidio plavetnu sjenicu, to nije i tako rijetko ali ato meni je jako zanimljiva... Pozdrav! Kako se bavim dugo promatranjem ptica neznam šta nisam vidio , a posebno su me oduševile slijedeče viđene ptice:zlatnouhi gnjurac na "bazenima" Virovitičke šečerane,Vuga zlatna u Skopju (Makedonija),orao štekavac - rijeka Drava (Podravska županija),Gnjurac čubasti - jezero borovik (Đakovo),piljci -Zadar,sivi sokol -Bilogora,crna roda -močvarne livade Grubišno polje,Bukavac - ribnjaci VTC. i još mnoštvo ptica koje ipak nisam toliko rijetko viđao kao ove .
Zadnja promjena: TRAGOPAN; pon ruj 22, 2008 2:06 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
ACO Pričalica
Broj postova : 80 Age : 33 Registration date : 15.02.2008
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli pet vel 29, 2008 9:24 pm | |
| Za mene je to vodomar pošto kod mene ih nema. Vidio sam ga jednom u životu kada sam išao na "Savu"da pecam ribu | |
|
| |
prevrtač Početnik
Broj postova : 13 Registration date : 05.05.2008
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli sub svi 10, 2008 8:40 pm | |
| Bijela lastavica je najrjeđa ptica koju sam vidio. A viđao sam i obične i dugokljune čigre. | |
|
| |
heky Početnik
Broj postova : 30 Age : 29 Lokacija : Veliki Zdenci, blizu Daruvara-Hrvatska Registration date : 26.03.2008
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli pet svi 23, 2008 12:47 am | |
| Najrjeđe viđam crnu rodu, samo jedanput u životu sam je vidio, čiopu i vodomara kojeg sam vidio prošli tjedan na rjeci Ilovi. Mogao bi dodati i orla... | |
|
| |
tićar Pričalica
Broj postova : 155 Age : 40 Lokacija : ZADAR Registration date : 12.02.2008
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli čet lip 05, 2008 5:04 am | |
| ja sam vidio bijele mutacije grdelina. i plavetnog kosa. | |
|
| |
Božo Početnik
Broj postova : 31 Age : 33 Lokacija : Čepin Registration date : 22.05.2008
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli čet lip 05, 2008 3:10 pm | |
| - tićar je napisao/la:
- ja sam vidio bijele mutacije grdelina. i plavetnog kosa.
...jesu li potpuno bijeli ili imaju crvenu glavu i žutu liniju na karilima a tijelo bijelo.?? | |
|
| |
Marsel Admin
Broj postova : 104 Age : 32 Lokacija : Strahoninec, Međimurje Registration date : 10.02.2008
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli čet lip 05, 2008 3:38 pm | |
| Ja sam danas vidio 3 štigljića.... PREKRASNE PTICE | |
|
| |
Božo Početnik
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli čet lip 05, 2008 6:44 pm | |
| Pozdrav !!!
...prije neki dan primjetio sam mutacije lastavica: ...bijelo oko očiju,bijelo na glavi,malo drugačiji rep,malo bijelog na krilima.
...nikako nisam skužio koja je to ptica dok nije otišla u gnijezdo.
-prvo što mi je palo na pamet-LASTAVICA-zbog pjeva. | |
|
| |
prevrtač Početnik
Broj postova : 13 Registration date : 05.05.2008
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli pet lip 06, 2008 11:31 am | |
| - Božo je napisao/la:
- Pozdrav !!!
...prije neki dan primjetio sam mutacije lastavica: ...bijelo oko očiju,bijelo na glavi,malo drugačiji rep,malo bijelog na krilima.
-prvo što mi je palo na pamet-LASTAVICA-zbog pjeva. Ja sam prije par godina vidio potpuno bijelu mutaciju lastavice, imala je crvene oči što znači da je bila albino. To je bilo početkom jeseni a na proljeće je nisam vidio, vjerojatno je negdje stradala budući da su bijele životinje prve na meti raznih grabežljivaca. | |
|
| |
Božo Početnik
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli sub lip 07, 2008 12:51 am | |
| - prevrtač je napisao/la:
- Božo je napisao/la:
- Pozdrav !!!
-prvo što mi je palo na pamet-LASTAVICA-zbog pjeva. Ja sam prije par godina vidio potpuno bijelu mutaciju lastavice, imala je crvene oči što znači da je bila albino. To je bilo početkom jeseni a na proljeće je nisam vidio, vjerojatno je negdje stradala budući da su bijele životinje prve na meti raznih grabežljivaca. ...za takvo što sam čuo ali nisam vidio. | |
|
| |
Gashpo Početnik
Broj postova : 1 Registration date : 25.07.2009
| |
| |
Milan PI Početnik
Broj postova : 16 Age : 48 Lokacija : Pirot Registration date : 29.10.2008
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli čet kol 06, 2009 6:26 pm | |
| Mislim da nije u pitanju albinizam jer je su za isti svojstvene crvene oči. U svakom slučaju u pitanju je mutacija i do sada nisam naišao na nešto slično na netu. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Najrjeđa ptica koju ste vidjeli | |
| |
|
| |
| Najrjeđa ptica koju ste vidjeli | |
|