Ptice i perad
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PortalPortal  Početna stranicaPočetna stranica  GalleryGallery  PretraľnikPretraľnik  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

Razmnozavanje kanarinaca

Go down 
+21
marko
abe NIS
stiglic from bosnia
Manche
saso78
BOŠKO
Marsel
žalacST
Ćira1
Rockstar
amani
seadriver
slaven-g
steva318
ACO
drazenxp
tićar
Ivan_Nish
paja patak
pile
trnar
25 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next
Autor/icaPoruka
trnar
Početnik
Početnik
trnar

Male Broj postova : 77
Registration date : 13.02.2008

Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Empty
PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptysub oľu 22, 2008 11:51 pm

Ako smo suglasni da su tri gnjezda tokom sezone dovojlna,dali kao sto je bio primjer kod mene, da sam imao dva neoplodjena jajeta,trebam brojiti i prvi put kao klomplet gnjezdenje i skupa sa njim brojati tri ili mogu ove godine od te kanarinke i,imati 4 gnjezda.Pozdrav.
[Vrh] Go down
tićar
Pričalica
Pričalica
tićar

Male Broj postova : 155
Registration date : 12.02.2008

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyned oľu 23, 2008 3:30 am

cacko konopishki je napisao/la:
Ako smo suglasni da su tri gnjezda tokom sezone dovojlna,dali kao sto je bio primjer kod mene, da sam imao dva neoplodjena jajeta,trebam brojiti i prvi put kao klomplet gnjezdenje i skupa sa njim brojati tri ili mogu ove godine od te kanarinke i,imati 4 gnjezda.Pozdrav.

s njom može i 4,jer kanarinka se najviše umara kad hrani ,
[Vrh] Go down
trnar
Početnik
Početnik
trnar

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyned oľu 23, 2008 4:30 pm

Hvala ticaru za odgovor,akolki je period dovoljan da se ona odmori od prvog neuspjelog legla
[Vrh] Go down
tićar
Pričalica
Pričalica
tićar

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptypon oľu 24, 2008 12:10 am

Hvala ticaru za odgovor,akolki je period dovoljan da se ona odmori od prvog neuspjelog legla

tjedan je i više nego dovoljan
[Vrh] Go down
trnar
Početnik
Početnik
trnar

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptypon oľu 24, 2008 1:06 am

tićar je napisao/la:

tjedan je i više nego dovoljan

Hvala puno na odgovoru.Kao sto vidite promenio sam ime.Od sada koristim trnar sto na makedonskom,bitoljskom govoru znaci Cesljugar
[Vrh] Go down
paja patak
Pričalica
Pričalica

Male Broj postova : 123

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptysri oľu 26, 2008 10:05 pm

e pa drage kolege da vas obradujem, u drugom krugu su poceli da se "radjaju" novi mali kanarincici.
trenutno kod jedne zenke 2 , treba da se rodi i treci (cetvrto jaje bi trebalo da nije u redu). sutra kod druge zenke ce biti jos malih cheers sledeci posle te dve zenke ce tek za 8 dana. bounce
ja vas zovem .... dodjite da se radujemo zajedno i da ja castim flower :lol!: jocolor geek bounce flower
[Vrh] Go down
trnar
Početnik
Početnik
trnar

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet oľu 27, 2008 12:09 pm

paja patak je napisao/la:
e pa drage kolege da vas obradujem, u drugom krugu su poceli da se "radjaju" novi mali kanarincici.
trenutno kod jedne zenke 2 , treba da se rodi i treci (cetvrto jaje bi trebalo da nije u redu). sutra kod druge zenke ce biti jos malih cheers sledeci posle te dve zenke ce tek za 8 dana. bounce
ja vas zovem .... dodjite da se radujemo zajedno i da ja castim flower :lol!: jocolor geek bounce flower
Chestitam flower :star: :star: sunny sunny king king king
[Vrh] Go down
Rockstar
Početnik
Početnik

Broj postova : 28
Registration date : 24.03.2008

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet oľu 27, 2008 1:46 pm

POZDRAV SVIMA OVA moja glosta kanarinka pocela da pravi gnjezdo sad je u volijeru sa jednim narandjastim muzijakom i jos jednom zenkom sta da radim instrukcije molim nebi volio da mledi opet umru UNAPRED HVALA
[Vrh] Go down
Rockstar
Početnik
Početnik

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet oľu 27, 2008 6:46 pm

jeli gnijezdo mora da bude okruglo sta da jos stavim osim suve trave pozdrav svima
[Vrh] Go down
tićar
Pričalica
Pričalica
tićar

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet oľu 27, 2008 6:48 pm

makni tu drugu kanarinku,kanarinca ostavi dok ne snese sva jaja zatim ga izvadi,kad se ptići izlegu kuhana jaja im izribaj i davaj svaki dan, uz dodatak zelenila svaki 3 ći dan.i neće ti krepavati
gnijezdo ostavi to koje je počela praviti,nemoj sad ništa mjenjati
[Vrh] Go down
Rockstar
Početnik
Početnik

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet oľu 27, 2008 7:38 pm

TICAR MNOGO HVALA jel da jos nesto stavim u kavez stavio sam samo suvu travu ----a dali postoji mogucnost da je ona oplodjena od ovog glosta muzijaka tek je 4 dan kako su razdvojeni onaj dan kad je umrlo zadnje pile ja sam ih odma razdvojio valjda nisu nista radili ili................... pozdrav
[Vrh] Go down
tićar
Pričalica
Pričalica
tićar

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet oľu 27, 2008 9:06 pm

Rockstar je napisao/la:
TICAR MNOGO HVALA jel da jos nesto stavim u kavez stavio sam samo suvu travu ----a dali postoji mogucnost da je ona oplodjena od ovog glosta muzijaka tek je 4 dan kako su razdvojeni onaj dan kad je umrlo zadnje pile ja sam ih odma razdvojio valjda nisu nista radili ili................... pozdrav

nisu nisu,stavi malo konćića na 2 cm iskidana,i možeš komadiće gaze ili ti zavoja
[Vrh] Go down
steva318
Početnik
Početnik
steva318

Male Broj postova : 26

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet oľu 27, 2008 10:30 pm

Kad najranije moze da se vidi da li su jaja "puna" ?
[Vrh] Go down
drazenxp
Moderator
Moderator
drazenxp

Male Broj postova : 99
Registration date : 11.02.2008

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet oľu 27, 2008 11:23 pm

7., a najdalje 9. dan se može vidjeti.

Uzme se nježno jaje u ruku, posvjetli ručnom lampom u njega, ili se pogleda prema jakom izvoru svjetla.

Ako je jaje neprozirno, tamno, to je dobar znak.
Ako je prozirno, mutno, a pogotovo ako se vidi da se tekućina preljeva unutra, ništa od tog jaja..
[Vrh] Go down
http://www.drazen-birds.co.nr/
steva318
Početnik
Početnik
steva318

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet oľu 27, 2008 11:56 pm

Ok,znam kako se gleda.Nego ja sam uvek proveravao 8. dan pa me zanimalo da li moze i ranije.
[Vrh] Go down
drazenxp
Moderator
Moderator
drazenxp

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptypet oľu 28, 2008 12:14 am

Tićar je nešto spominjao da se može vidit i znatno ranije, valjda će naići pa reć kako Wink
[Vrh] Go down
tićar
Pričalica
Pričalica
tićar

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptypet oľu 28, 2008 4:06 am

drazenxp je napisao/la:
Tićar je nešto spominjao da se može vidit i znatno ranije, valjda će naići pa reć kako Wink

može već 4-5 dan,ali ležanja,moraju se viditi tanke linije crvenih žilica u jednom djelu jaja.
[Vrh] Go down
Rockstar
Početnik
Početnik

PostajNaslov: glosta kanarinac   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptypon oľu 31, 2008 10:43 pm

pozdrav ticaru ova moja kanarinka danas snijela prvo jaje ali nesto cesto silazi sa njega negdje sam procitao da se sklanjaju jaja pa se stavljaju opet sva zajedno a ja nemam ona plasticna sta da radim hvala pozdrav
[Vrh] Go down
drazenxp
Moderator
Moderator
drazenxp

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyuto tra 01, 2008 2:06 pm

Pa ako baš nemaš plastična, pokušaj upitati kojeg tićara ima li ti par neplodnih praznih jaja da ti da.
Čini mi se da je Tragopan objašnjavao, da se izbuše 2 sitne rupice, i ispuše sadržaj jaja vani.
Zatim da se nekako napuni jaje silikonom, i to je to. (Možda medicinskom špricom i iglom).

U najgorem slučaju, ljudi eto stavljaju umjesto umjetnih jaja obične mliječno bjele špekule, franje, klikere, već kako ih zovu u tvom kraju..
Ali eto kažu da i znaju kanarinke odbit ponekad ležat na njima.

Moj ti je savjet da obiđeš dobro Zoo radnje, mora bit umjetnih jaja Wink
[Vrh] Go down
Rockstar
Početnik
Početnik

PostajNaslov: glosta kanarinac   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyuto tra 01, 2008 4:55 pm

ticar pozdrav nemogu nigdje naci plasticna jaja imam neka od secera orginl kao njihova ostala od uskrsa a sta se desava oko ih ne zamjenim jel to lose da je ovako ostavim kako to oni rade u prirodi danas je doslo i drugo jaje ili da stavim ova od secera hvala pozdrav
[Vrh] Go down
tićar
Pričalica
Pričalica
tićar

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptysri tra 02, 2008 8:18 pm

Rockstar je napisao/la:
ticar pozdrav nemogu nigdje naci plasticna jaja imam neka od secera orginl kao njihova ostala od uskrsa a sta se desava oko ih ne zamjenim jel to lose da je ovako ostavim kako to oni rade u prirodi danas je doslo i drugo jaje ili da stavim ova od secera hvala pozdrav

ja većinom ne stavljam lažna jaja,jer kanarinka počme intezivno ležati tek kad snese 3 jaje,ako vidiš da stalno leži od kad snese 1 jaje onda treba stavljati lažna,
pusti sad,nemoj ništa dirati,
[Vrh] Go down
steva318
Početnik
Početnik
steva318

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptysri tra 02, 2008 8:59 pm

Ima li veze ako jaje u gnezdu stoji uspravno?
[Vrh] Go down
paja patak
Pričalica
Pričalica

Male Broj postova : 123

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet tra 03, 2008 1:38 am

naravno da ima veze

"rodice" se uspravno pile Very Happy bounce
[Vrh] Go down
drazenxp
Moderator
Moderator
drazenxp

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet tra 03, 2008 12:47 pm

Stvarno ne znam, meni su sva vodoravno položena, sa špicom prema unutra i u pravilnim razmacima čine krug Cool
Očigledno mi je kanarinka umjetnica Wink
[Vrh] Go down
tićar
Pričalica
Pričalica
tićar

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Emptyčet tra 03, 2008 7:01 pm

drazenxp je napisao/la:
Stvarno ne znam, meni su sva vodoravno položena, sa špicom prema unutra i u pravilnim razmacima čine krug Cool
Očigledno mi je kanarinka umjetnica Wink

evo moja jedna ima 7 jaja sve me strah da ne budu sva plodna,ko će to hraniti,
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca   Razmnozavanje kanarinaca - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Razmnozavanje kanarinaca
[Vrh] 
Stranica 4 / 11.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Mitarenje kanarinaca
» Prodaja kanarinaca...
» parenje glosta kanarinaca
» IZABEL mutacija kanarinaca
» Vasa najRadosnija situacija u odgoju kanarinaca............