| Razmnozavanje kanarinaca | |
|
+21marko abe NIS stiglic from bosnia Manche saso78 BOŠKO Marsel žalacST Ćira1 Rockstar amani seadriver slaven-g steva318 ACO drazenxp tićar Ivan_Nish paja patak pile trnar 25 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
trnar Početnik
Broj postova : 77 Age : 54 Lokacija : Bitola,Macedonia Registration date : 13.02.2008
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca sub oľu 22, 2008 11:51 pm | |
| Ako smo suglasni da su tri gnjezda tokom sezone dovojlna,dali kao sto je bio primjer kod mene, da sam imao dva neoplodjena jajeta,trebam brojiti i prvi put kao klomplet gnjezdenje i skupa sa njim brojati tri ili mogu ove godine od te kanarinke i,imati 4 gnjezda.Pozdrav. | |
|
| |
tićar Pričalica
Broj postova : 155 Age : 40 Lokacija : ZADAR Registration date : 12.02.2008
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca ned oľu 23, 2008 3:30 am | |
| - cacko konopishki je napisao/la:
- Ako smo suglasni da su tri gnjezda tokom sezone dovojlna,dali kao sto je bio primjer kod mene, da sam imao dva neoplodjena jajeta,trebam brojiti i prvi put kao klomplet gnjezdenje i skupa sa njim brojati tri ili mogu ove godine od te kanarinke i,imati 4 gnjezda.Pozdrav.
s njom može i 4,jer kanarinka se najviše umara kad hrani , | |
|
| |
trnar Početnik
Broj postova : 77 Age : 54 Lokacija : Bitola,Macedonia Registration date : 13.02.2008
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca ned oľu 23, 2008 4:30 pm | |
| Hvala ticaru za odgovor,akolki je period dovoljan da se ona odmori od prvog neuspjelog legla | |
|
| |
tićar Pričalica
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca pon oľu 24, 2008 12:10 am | |
| - cacko konopishki je napisao/la:
- Hvala ticaru za odgovor,akolki je period dovoljan da se ona odmori od prvog neuspjelog legla
tjedan je i više nego dovoljan | |
|
| |
trnar Početnik
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca pon oľu 24, 2008 1:06 am | |
| - tićar je napisao/la:
- cacko konopishki je napisao/la:
- Hvala ticaru za odgovor,akolki je period dovoljan da se ona odmori od prvog neuspjelog legla
tjedan je i više nego dovoljan Hvala puno na odgovoru.Kao sto vidite promenio sam ime.Od sada koristim trnar sto na makedonskom,bitoljskom govoru znaci Cesljugar | |
|
| |
paja patak Pričalica
Broj postova : 123 Lokacija : Kraljevo, Srbija Registration date : 12.02.2008
| |
| |
trnar Početnik
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet oľu 27, 2008 12:09 pm | |
| | |
|
| |
Rockstar Početnik
Broj postova : 28 Registration date : 24.03.2008
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet oľu 27, 2008 1:46 pm | |
| POZDRAV SVIMA OVA moja glosta kanarinka pocela da pravi gnjezdo sad je u volijeru sa jednim narandjastim muzijakom i jos jednom zenkom sta da radim instrukcije molim nebi volio da mledi opet umru UNAPRED HVALA | |
|
| |
Rockstar Početnik
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet oľu 27, 2008 6:46 pm | |
| jeli gnijezdo mora da bude okruglo sta da jos stavim osim suve trave pozdrav svima | |
|
| |
tićar Pričalica
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet oľu 27, 2008 6:48 pm | |
| makni tu drugu kanarinku,kanarinca ostavi dok ne snese sva jaja zatim ga izvadi,kad se ptići izlegu kuhana jaja im izribaj i davaj svaki dan, uz dodatak zelenila svaki 3 ći dan.i neće ti krepavati gnijezdo ostavi to koje je počela praviti,nemoj sad ništa mjenjati | |
|
| |
Rockstar Početnik
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet oľu 27, 2008 7:38 pm | |
| TICAR MNOGO HVALA jel da jos nesto stavim u kavez stavio sam samo suvu travu ----a dali postoji mogucnost da je ona oplodjena od ovog glosta muzijaka tek je 4 dan kako su razdvojeni onaj dan kad je umrlo zadnje pile ja sam ih odma razdvojio valjda nisu nista radili ili................... pozdrav | |
|
| |
tićar Pričalica
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet oľu 27, 2008 9:06 pm | |
| - Rockstar je napisao/la:
- TICAR MNOGO HVALA jel da jos nesto stavim u kavez stavio sam samo suvu travu ----a dali postoji mogucnost da je ona oplodjena od ovog glosta muzijaka tek je 4 dan kako su razdvojeni onaj dan kad je umrlo zadnje pile ja sam ih odma razdvojio valjda nisu nista radili ili................... pozdrav
nisu nisu,stavi malo konćića na 2 cm iskidana,i možeš komadiće gaze ili ti zavoja | |
|
| |
steva318 Početnik
Broj postova : 26 Age : 42 Registration date : 12.02.2008
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet oľu 27, 2008 10:30 pm | |
| Kad najranije moze da se vidi da li su jaja "puna" ? | |
|
| |
drazenxp Moderator
Broj postova : 99 Age : 47 Lokacija : Split Registration date : 11.02.2008
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet oľu 27, 2008 11:23 pm | |
| 7., a najdalje 9. dan se može vidjeti.
Uzme se nježno jaje u ruku, posvjetli ručnom lampom u njega, ili se pogleda prema jakom izvoru svjetla.
Ako je jaje neprozirno, tamno, to je dobar znak. Ako je prozirno, mutno, a pogotovo ako se vidi da se tekućina preljeva unutra, ništa od tog jaja.. | |
|
| |
steva318 Početnik
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet oľu 27, 2008 11:56 pm | |
| Ok,znam kako se gleda.Nego ja sam uvek proveravao 8. dan pa me zanimalo da li moze i ranije. | |
|
| |
drazenxp Moderator
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca pet oľu 28, 2008 12:14 am | |
| Tićar je nešto spominjao da se može vidit i znatno ranije, valjda će naići pa reć kako | |
|
| |
tićar Pričalica
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca pet oľu 28, 2008 4:06 am | |
| - drazenxp je napisao/la:
- Tićar je nešto spominjao da se može vidit i znatno ranije, valjda će naići pa reć kako
može već 4-5 dan,ali ležanja,moraju se viditi tanke linije crvenih žilica u jednom djelu jaja. | |
|
| |
Rockstar Početnik
| Naslov: glosta kanarinac pon oľu 31, 2008 10:43 pm | |
| pozdrav ticaru ova moja kanarinka danas snijela prvo jaje ali nesto cesto silazi sa njega negdje sam procitao da se sklanjaju jaja pa se stavljaju opet sva zajedno a ja nemam ona plasticna sta da radim hvala pozdrav | |
|
| |
drazenxp Moderator
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca uto tra 01, 2008 2:06 pm | |
| Pa ako baš nemaš plastična, pokušaj upitati kojeg tićara ima li ti par neplodnih praznih jaja da ti da. Čini mi se da je Tragopan objašnjavao, da se izbuše 2 sitne rupice, i ispuše sadržaj jaja vani. Zatim da se nekako napuni jaje silikonom, i to je to. (Možda medicinskom špricom i iglom). U najgorem slučaju, ljudi eto stavljaju umjesto umjetnih jaja obične mliječno bjele špekule, franje, klikere, već kako ih zovu u tvom kraju.. Ali eto kažu da i znaju kanarinke odbit ponekad ležat na njima. Moj ti je savjet da obiđeš dobro Zoo radnje, mora bit umjetnih jaja | |
|
| |
Rockstar Početnik
| Naslov: glosta kanarinac uto tra 01, 2008 4:55 pm | |
| ticar pozdrav nemogu nigdje naci plasticna jaja imam neka od secera orginl kao njihova ostala od uskrsa a sta se desava oko ih ne zamjenim jel to lose da je ovako ostavim kako to oni rade u prirodi danas je doslo i drugo jaje ili da stavim ova od secera hvala pozdrav | |
|
| |
tićar Pričalica
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca sri tra 02, 2008 8:18 pm | |
| - Rockstar je napisao/la:
- ticar pozdrav nemogu nigdje naci plasticna jaja imam neka od secera orginl kao njihova ostala od uskrsa a sta se desava oko ih ne zamjenim jel to lose da je ovako ostavim kako to oni rade u prirodi danas je doslo i drugo jaje ili da stavim ova od secera hvala pozdrav
ja većinom ne stavljam lažna jaja,jer kanarinka počme intezivno ležati tek kad snese 3 jaje,ako vidiš da stalno leži od kad snese 1 jaje onda treba stavljati lažna, pusti sad,nemoj ništa dirati, | |
|
| |
steva318 Početnik
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca sri tra 02, 2008 8:59 pm | |
| Ima li veze ako jaje u gnezdu stoji uspravno? | |
|
| |
paja patak Pričalica
Broj postova : 123 Lokacija : Kraljevo, Srbija Registration date : 12.02.2008
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet tra 03, 2008 1:38 am | |
| naravno da ima veze "rodice" se uspravno pile | |
|
| |
drazenxp Moderator
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca čet tra 03, 2008 12:47 pm | |
| Stvarno ne znam, meni su sva vodoravno položena, sa špicom prema unutra i u pravilnim razmacima čine krug Očigledno mi je kanarinka umjetnica | |
|
| |
tićar Pričalica
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Razmnozavanje kanarinaca | |
| |
|
| |
| Razmnozavanje kanarinaca | |