smiljanina Početnik
Broj postova : 3 Age : 65 Lokacija : Bograd -Srbija Registration date : 19.10.2009
| Naslov: Zebrasta zeba pon lis 19, 2009 4:07 pm | |
| Iskreno nemoguće, dea se niko ne bavi uzgojem Zebraste zebe /Taeniopygia guttata/. U egzotičara, to je idealna ptica za početnika, pored Japanskog galebića /Lonchura domesica/. Osnovna forma uneta je iz Australije, naravno gde drugde no u Englesku, i još daleke 1921 stvorena je prva srebrna mutacija. Jednostavna je u uzgoju i nema preterane zahteve u ishrani.Strašno se lako i brzo razmnožava.Moglo bi se reći da je potpuno odomaćila. p.s. opez sa lekovima- gotovo uvek se javlja problem u doziranju. Kod egzota, naviše zbog veličine, lakše je sprečit no lečiti. | |
|
šilo Početnik
Broj postova : 40 Age : 54 Lokacija : među nama Registration date : 21.11.2009
| Naslov: Re: Zebrasta zeba pon stu 23, 2009 12:38 am | |
| dali imaš kakva saznanja o mogućnosti nabave gulda amandina i njihovih varijacija i kako doći do njih u hrvatskoj su skupe. a obožavam ih. | |
|
cicimango Početnik
Broj postova : 6 Registration date : 27.12.2009
| Naslov: Re: Zebrasta zeba pon pro 28, 2009 7:44 pm | |
| Ja sam od letos poceo da cuvam egzote... Prvo sto sam nabavio bila su zebraste zebe, i galebici... ZEbice su mi danas snele 7. jaje, a prvi put im je da se pare... Jel je normalno da prvi put snesu 7 jaja...? POzdrav | |
|
šilo Početnik
Broj postova : 40 Age : 54 Lokacija : među nama Registration date : 21.11.2009
| Naslov: Re: Zebrasta zeba uto pro 29, 2009 12:55 pm | |
| pozdrav! I nije u neku ruku, a znaš ono koliko ljudi toliko i čudi.A to možemo primjenit i na ptičice. a nemora biti neka anomalija jednostavno ptica je toliko plodna i obično se brzo isforsira pa ugine ,oprezno sa parenjem , iz iskustva imala je zeba kod mene i više jaja i mladih ptića, a eto vjek takve ptićice ovisi koliko je paziš ,to jest koliko joj dozvoliš da se pari . | |
|
vladimircvele Početnik
Broj postova : 1 Registration date : 30.06.2011
| Naslov: Re: Zebrasta zeba čet lip 30, 2011 3:01 pm | |
| - šilo je napisao/la:
- dali imaš kakva saznanja o mogućnosti nabave gulda amandina i njihovih varijacija i kako doći do njih u hrvatskoj su skupe. a obožavam ih.
One su skupe.... Cak i u hrvatskoj su skupe.U Srbiji su 3000 din.Ali samo jedna | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Zebrasta zeba | |
| |
|